2010-11-29

Oreo trüffel

Szombat csajos nap volt...Mr. T dolgozott, barátnők átjöttek, főztünk és esküvői fényképeket nézegettünk. Ezt a kis apróságot még reggelt dobtam össze, amire megérkeztek a lányok, már meg is dermedt a csoki rajta. :) Gyors és könnyű desszert. Ami inkább a nehézség benne, hogy az Oreo-t nálunk nem lehet kapni a sarki közértbe (Culináris-ban láttam utoljára). Én még Brémában tankoltam fel belőle, és eddig váratott magára az első desszert elkészítése. Van még talonban egy-két ötlet, ki tudja még lehet idén felhasználom az összes doboz kekszet. 
 
 
Hozzávalók:
  • 1 doboz Oreo keksz
  • 1 doboz Philadelphia sajtkrém
  • fehér, ét vagy tejcsokoládé
 
A kekszet egészben ledaráljuk, hozzákeverjük a Philadelphia sajtot, majd golyókat formálunk belőlük és 15 percre a mélyhűtőbe tesszük őket. Majd felolvasztjuk a csokit (kinek melyik a szimpatikus ez lehet fehér, ét vagy tejcsoki is) és a kis golyókat megforgatjuk a csokoládéban, majd egy sütőpapírral bélelt tányérra rakva megvárjuk míg a csoki teljesen megdermed. Én a tetejére szórtam egy kevés darált kekszet, de szintén csak a fantáziánkra van bízva, hogy ki hogyan dísziti az elkészült "bon-bon"-okat.
 
* a recept innen származik.

2010-11-26

Sárgarépás-paradicsomkrémleves bazsalikomos tejszínnel

Leves mániában szenvedek, minden hétvégén kerül az asztalra. Legutóbb például ez. Szintén nem egy nagy "was ist das", de azért ez már egy kicsit időigényesebb, bár igazából a teendők nagy részét elvégzi helyettünk a sütő. A kedvencem mégis a receptben a bazsalikomos tejszín!!!!
 
 
Hozzávalók:
  • 5-6 db nagyobb sárgarépa
  • 6 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bor,
  • olívaolaj
  • chilipehely
  • kömény
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • egy marék friss bazsalikom
 
A sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk. A paradicsomokat félve vágjuk és kiszedjük a magokat belőle.  A zöldségeket meglocsoljuk olívaolajjal majd sózzuk, borsozzuk őket. Jöhet a tepsibe rendezés. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne fedjék egymást a zöldségek. Az egész fokhagymagerezdeket is rakjuk a tepsibe, majd 165-170 fokon süssük úgy 30-40 percig őket. Ha megsültek a zöldségek hagyjuk egy kicsit kihülni őket, közben elkezdhetjük a hagymát egy kevés olívaolajon megdinsztelni. Ha ezzel kész vagyunk adjuk a hagymához a zöldségeket (a paradicsom héját én eldobtam) na meg a fokhagymát és öntsük fel az alaplével. Egy kicsit forraljuk át, majd botmixerrel pürésítsük a levest,adjuk hozzá ízlés szerint a köményt, chilit, majd ha kell még bele egy kis só vagy bors azt is most tegyük bele(de előtte kóstoljunk :) ). Jöhet a tejszín. Egy kis lábasba a tejszínt a bazsalikomleveleket  valamint egy kevés sót 5 percen keresztül főzzük, de kevergessük folyamatosan nehogy a tejszín leégjen. Majd húzzuk le a tűzről, és jöhet újra a botmixer. Jó étvágyat!
 
* ötlet innen származik

2010-11-01

Forró "almástáska"

Most egy egyszerű de nagyszerű recept következik. Amióta kiderült a cukorbetegségem nem ettem Mekis forró almástáskát, pedig előtte akárhányszor ott jártunk nem maradthatot el az almástáska desszertként. Azt hiszem megtaláltam az alternatív megoldást.


Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 alma
  • fahéj
  • agave nektár / cukor
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • olaj a sütéshez
Az almát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, édesítjük ízlés szerint egy kis agave nektárral adunk hozzá egy kevés fahéjat és egy teáskanál étkezési keményítőt.A leveles tésztát egy kicsit kinyújtjuk, majd egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe rakunk az almából, majd félbe hajtjuk és a tészta széleit egy villa segítségével összenyomjuk, és egy fél órára a hűtőbe rakjuk a kész batyuinkat. Mielőtt letelne a fél óra, olajat hevítünk majd az olaj alatt a lángot mérsékelve kisütjük almás táskákat. Az olajat leitatjuk. Langyosan porcukorral/fruktózzal meghintve tálaljuk. Egy kis vanília fagyit is eltudok mellé képzelni, de az most épp nálunk nem volt otthon.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0