2012-06-24

Harold a helikopter torta

Ez a torta elég nagy fejfájást okozott a múlt héten, hisz nem volt sok időm rajta agyalni, mert szombatra kellett a tortát elkészítenem és én pénteken jöttem vissza Magyarországra. Annyi előkészítést tudtam tenni még hétfőn este, hogy a helikopter propellerjét bevontam fekete Unidect masszával, hogy legyen ideje megszáradni. 


 


A tortához sütöttem két sima piskótát 26-os tortakarikába 5-5 tojásból. A lapok közé pedig tejszínes túrókrém került. Féltem egy kicsit a túrókrémtől, hisz elég meleg volt a konyhában, de szerencsére nem lett semmi baja. A torta külsejét ezúttal nagyon vékony vajkrémmel kentem be. Pénteken éjszaka még megpróbáltam elkészíteni Haroldot, hát nem volt egy egyszerű feladat. 3 részből sikerült csak összerakni, egyik része a "törzse", a másik a hátsó "farok" része (ezt tartják a bárányfelhők meg 2 fogpiszkáló a törzsénél), na meg persze a "talp" része amiben szintén fogpiszkálók kerültek.Teljes összeszerelésre csak szombaton a torta befejezése után került sor. Végül is nem lett olyan rossz a végeredmény, a kis 3 éves szülinaposnak nagyon tetszett, 1 percig csak széles mosollyal az arcán nézte a tortát, amíg végre megszólalt, hogy Harold! :) Ezek után megnyugodtam, hogy hasonlít! 


 

2012-06-18

Kerék torta


26. születésnapra készült ez a torta. Belül csokitorta amit 2 db 26-os tortaformában sütöttem meg, majd vágtam félbe a szintek közé pedig étcsokis ganache krém került egy kis rummal bolondítva. A szerszámok elkészítéséhez marcipán és Unidect massza keverékét használtam, majd amikor megszáradtak szürke lüszterporral kentem le őket. A feliratot persze sikerült elrontani amit az utolsó percben kicseréltem, de arról már nem készült fotó. :)



2012-06-17

Hello Kitty torta újratöltve


Második megrendelés alkalmával ismét egy Hello Kitty volt soron. 3 éves kislány születésnapjára készült. Két 26 cm-es piskótát sütöttem Kiskukta receptje alapján, mindegyiket 5-5 tojásból. A krémhez Kiskuta Dobos krém receptjét használtam annyi változtatással, hogy én növeltem a csoki és csökkentettem a hozzákevert vaj mennyiségét. Annyi csavar volt még benne, hogy az alsó és a felső lap krémje közé marcipánt vágtam.


Hello Kitty torta

Ez az első torta amit megrendelésre készítettem az egyik kollégám 3 éves kislányának a születésnapjára.  Sárgarépatorta, sajtkrémes töltelékkel. Több megkötés is volt. Első, hogy a Kitty feje levehető legyen. Második, hogy legyen rajta a kislány óvodai jele (ez a cseresznye), valamint pillangók és virágok.  Így sikerült megoldani. Szerintem ahozz képest, hogy az első tortám volt amit marcipánnal burkoltam, nem is sikerült olyan rosszul.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0