2012-07-17

Cupcake torta születésnapra

Öcsém barátnőjének 23. születésnapjára készült. A recept Édesem csokoládétortája, dupla adagban elkészítve. Szerintem fantasztikus ez a recept, én nagyon sokszor használom, ha csokitortát  szeretnék készíteni, bár megjegyezném, hogy nem a legolcsóbb torta, bár az íze kárpótol mindenért. Érdemes kipróbálni. A fényképek borszasztóan sikerültek, de már este 8 óra volt amikor készlettem a tortával és a szüleim már itt ültek 20 perce a mega cupcake-re várva. :)



2012-07-10

Toy Story Jessie torta

Egy kisfiú részére készült vasárnapra ez a torta. Belül csokis piskóta, csokis-meggyes töltelékkel. 10 tojásból készült a piskóta két részletben. Először sütöttem egy 4 tojásos piskótát, majd egy 6 tojásosat. A 6 tojásosat félbevágtam a 4 tojásosnak meg csak a tetejét igazítottam meg, mert hát egy kicsit ferdén sikerült a tepsibe tölteni a tésztát és ez meglátszott a végeredményen is. :) Ezzel a 10 tojással egy egész kis magas tortát sikerült a végére összehozni.



A kérés a Toy Story néhány szereplőinek az arca volt, ezen belül is Jessie a cowboy lány volt a torta "főszereplője". Megmondom őszintén ezt a szereplőt nem ismeretem, mert még Buzz-t csak-csak láttam már, na meg Woody-t is, de hogy ez a lány melyik részben szerepelt, nem tudom! Látszik, hogy nincs kisgyerek a háznál, mesékben nem vagyok valami jó.


Szerintem a végeredmény ennek ellenére egész jó lett, mindenesetre a szülőknek az ünneplés alkalmával nem kis fejfájást okozott, hogy a torta felvágását úgy kellett végrehajtani, hogy Jessie ne sérüljön meg. Mindenesetre itt is alkalmaznom kellett volna a Hello Kitty tortánál már jól bevált módszert, miszerint a főszereplő arca levehető, így nincs sírás a torta felvágásánál.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0