2012-10-14

70

Nagyszabású születésnapra készült ez a torta. Amikor a megrendelővel beszéltem, csak annyit mondott, hogy egy 70-est szeretne Apukájának a születésnapjára és mindezt úgy, hogy legalább 40 embernek elég legyen. Szerintem akkor a legnehezebb egy torta elkészítése, ha a megrendelő nem ad több támpontot, csak annyit mond, bízom benned, hogy valamit kitalálsz majd. Nem volt sok időm gondolkodni, és végül az az ötletem támadt, mi lenne ha az ünnepelt életét elmesélné a 2 torta. Igen ám, de hogy fogom felrakni rá a kis fényképeket. Úgy döntöttem befektetek egy nyomtatóba amivel majd én szépen kinyomtatom a kis képeket.


Itt kezdődött az izgulás, hisz be kellett szerezni a nyomtatót, az ételfestékeket tartalmazó patronokat és a papírt amire nyomtatni lehet. 3 dolog, 3 különböző helyről. Legjobban a papírokért aggódtam, mert azt Angliából rendeltem és annak ellenére, hogy ezt időben megtörtént csak most csütörtökön kaptam meg. Éljen a posta!!!! 



A másik gondom az volt, hogy mire rakom én majd az óriás tortákat. Az az ötletem támadt, hogy vágatok 2 plexi lapot, mert az tartós, és nem utolsó sorban újrahasznosítható is. Ezeket a 3. kerületben vágattam és kb.5 perc alatt meg is csinálták. Ízesítés:  a 7-es karamell a 0 pedig fehér-csokis áfonyakrémmel lett töltve. A tortákhoz pedig 3-3 tepsi piskótát készítettem, összesen 60 db tojást felhasználva. Giga torta lett! :))) A fényképek szerintem egész jók lettek, bár az íze förtelmes...szóval ez nem egy Chokito, hogy ronda de finom, hanem épp ellenkezőleg, szép, de borzalmas az íze, mondjuk sok természetes anyagot nem is tartalmaz! :)) A lényeg viszont, hogy most már bárkinek tudok fényképes tortát csinálni! 


2012-10-09

Bokszkesztyű

Ma egy igen aktuális darabot hoztam, ugyanis ez a torta ma délután jutott el a megrendelőjéhez és remélhetőleg amikor ez a kis bejegyzés íródik, már az ünnepelt is megkapta. Amikor megtudtam, hogy bokszkesztyűt kell gyártanom egy kicsit beijedtem. Sokat kutakodtam a neten a témában, és egyre nagyobb pánik lett úrrá rajtam, mi lesz ha nem sikerül, hogy fogom a megrendelőnek megmondani, hogy hát amit kapott az egy kesztyű, ugyan nem hasonlít rá, de ennél jobbat nem tudtam csinálni. Hétvégén már ezzel álmodtam. Nem tudom, hogy volt-e már nektek ilyen rémálmotok, de amit szombatról vasárnapra virradóan megéltem, hááát azt nem kívánom senkinek. Vasárnap délután aztán nagy levegőt vettem és nekiálltam a tortának, és ez lett belőle: 

  
Na jó nem mondom, hogy tökéletes, mert a felirat egy kicsit ferde, meg itt ott egy kicsit törik a fekete fondant, de már alakul. Egyébként magához a tortához 2 tepsi piskótát sütöttem 8-8 tojásból és mindkét tepsi piskótát félbe vágtam, így lett ilyen jó magas a tortám. A krém benne erdei-gyümölcsös túró. A fényképekért elnézést, de mivel este lettem vele kész, és nem szeretek este fotózni ezért kora hajnalban készültek a képek az erkélyen a jó kis 5 fokos hidegben. :) Az ötletszerzés során találtam egy tortát aminél nagyon megtetszett a a boldog születésnapot felirat a kesztyűn, úgyhogy ezt én is átemeltem a "kis"tortára. A többi pedig csak úgy alakult. :)


A héten készül még egy torta a bácsinak akinek a gyerekei ezt a tortát rendelték, csak míg ez a családi ünneplésre készült a másik torta pedig a hétvégi nagy kb. 50 fős bulira fog készülni. Már nagyon várom, hogy elkezdhessek rajta dolgozni. Szombaton annak is hozom a képeit.  Addig is még örülök ennek a tortának, és próbálom magam egy kicsit kipihenni, mert pénteken még esküvőre is hivatalosak vagyunk.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0