Van az úgy, hogy hétvégén nincs sok időm ebédet készíteni, ilyenkor jön jól a tészta, mint gyors megoldás "vészhelyzetekre". Jelen esetben is ez volt a helyzet, nehezítve azzal persze, hogy nem sok minden volt a hűtönkben, tehát valamit rögtönözni kellett a meglévő alapanyagokból. A mélyhűtőnkben általában mindig van gomba elrakva, valamint tejszín is mindig található a hűtőnkben. E két alapanyagot kellett még valamivel kiegészíteni, hogy egy fél órán belül fogyasztható ebédet kapjunk.
A mindent bele spagetti most ezekből az alapanyagokból tevődött össze:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szelet bacon szalonna
- 25 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 1 tk paradicsompüré
- só, bors
- olívaolaj
- spagetti
- parmezán / trappista sajt
- petrezselyem
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk a spagettinek. Míg a víz felforr, elkezdjük a szósz készítését. A vöröshagymát egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felaprított fokhagymát és a csíkokra vágott szalonnát. Amint a szalonna pirulni kezd hozzáadjuk a gombát is, és addig keverjük amíg a gomba által eresztett lé elpárolog. Közben persze ne feledkezzünk meg a feltett vízről sem, amint forr, adjuk hozzá a tésztát és úgy 8-10 percig főzzük. Ha a gomba leve elpárolgott öntsük bele a tejszínt valamint adjuk hozzá a teáskanál paradicsompürét is. Sózzuk, borsozzuk és úgy körübelül 5 percig alacsony lángon főzzük. A végén egy kevés petrezselymet is tehetünk bele. Szórhatunk rá parmezánt (ezt csak én szeretem a családban) vagy trappista sajtot is (ez Mr. T. kedvence).
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése