Öcsém volt olyan szerencsés, hogy egy évet egy amerikai iskolába járhatott. Ott találkozott először a banánkenyérrel, és azóta hajtogatta, hogy az mennyire finom volt, és csináljak neki, de lehetőleg olyat ami ahogy ő nevezi "nyammogós". Sokáig keresgéltem a neten, rengeteg receptet elolvastam, amire megtaláltam azt hiszem a tökéletes banánkenyér receptjét, ami nem is túl száraz de nem is ázik a banántól. Annyit keresgéltem, hogy persze azt már nem tudom megmondani, honnan származik a végső receptem. Azt viszont biztosan állíthatom, hogy Öcsi is elégedett az eredménnyel. Ez egy amerikai recept, ezért a poharas mértékegység. Szerintem lehetne beletenni egy kis csokit is, azzal talán még finomabb lenne.
Hozzávalók:
- 2 pohár liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. sütőpor
- kb. 120g puha vaj
- 1/2 pohár barna cukor
- 1/2 pohár kristálycukor
- 1/2 tk. só
- 2 tojás
- 1/2 tk. vanília aroma
- 4 ev. joghurt
- 5 érett banán
Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. Kivajazunk egy tepsit (bármilyen formájú lehet szerintem, akár egy sima kerek kapcsos tortaformában is megsüthetjük), és az aljára vágunk egy, a használt tepsinknek megfelelő formájú sütőpapírt. A lisztet, sütőport valamint a szódabikarbónát egy tálba szitálom, majd félrerakom. Egy másik tálban a puha vajat a kétféle cukrot és a sót krémesre keverem. Ha ez kész, hozzákeverjük egyenként a tojásokat, majd a vanília aromát és legvégül a joghurtot. Én magam részéről a banánt botmixerrel töröm össze, és adom a nedves keverékhez. Ezután már csak annyi van hátra, hogy egy fakanállal hozzákeverjük a száraz alapanyagokat. Majd öntsük a kész tésztát az előkészített sütőformába. Körübelül 40-50 perc alatt megsül. Ha azt vesszük észre, hogy a teteje kezd sötétedni, de a tészta még nem sült meg teljesen, akkor mindenképpen takarjuk le egy alufóliával, különben a süti teteje megég.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése