2010-01-24

Mindent bele spagetti...

Van az úgy, hogy hétvégén nincs sok időm ebédet készíteni, ilyenkor jön jól a tészta, mint gyors megoldás "vészhelyzetekre". Jelen esetben is ez volt a helyzet, nehezítve azzal persze, hogy nem sok minden volt a hűtönkben, tehát valamit rögtönözni kellett a meglévő alapanyagokból. A mélyhűtőnkben általában mindig van gomba elrakva, valamint tejszín is mindig található a hűtőnkben. E két alapanyagot kellett még valamivel kiegészíteni, hogy egy fél órán belül fogyasztható ebédet kapjunk.

A mindent bele spagetti most ezekből az alapanyagokból tevődött össze:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet bacon szalonna
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 tk paradicsompüré
  • só, bors
  • olívaolaj
  • spagetti
  • parmezán / trappista sajt
  • petrezselyem

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk a spagettinek. Míg a víz felforr, elkezdjük a szósz készítését. A vöröshagymát egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felaprított fokhagymát és a csíkokra vágott szalonnát. Amint a szalonna pirulni kezd hozzáadjuk a gombát is, és addig keverjük amíg a gomba által eresztett lé elpárolog. Közben persze ne feledkezzünk meg a feltett vízről sem, amint forr, adjuk hozzá a tésztát és úgy 8-10 percig főzzük. Ha a gomba leve elpárolgott öntsük bele a tejszínt valamint adjuk hozzá a teáskanál paradicsompürét is. Sózzuk, borsozzuk és úgy körübelül 5 percig alacsony lángon főzzük. A végén egy kevés petrezselymet is tehetünk bele. Szórhatunk rá parmezánt (ezt csak én szeretem a családban) vagy trappista sajtot is (ez Mr. T. kedvence).

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0