Ha ősz akkor sütőtök és alma. A hétvégén megfőztem első ebédemet mint feleség. :) Ami viszont a legjobb benne, hogy Mr.T.-nek is nagyon ízlett. :) Egy kicsit féltem ettől a levestől, kíváncsi voltam, hogy az édesburgonya és a sütőtök hogy fog összepasszolni, de nagyon finom kis leves kerekedett a végén belőle. Gyors és ízletes, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 50 dkg édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 tk. friss reszelt gyömbér
- 1 liter zöldségalaplé
- só, bors
- olívaolaj
- vaj
A hagymát kevés olívaolajon valamint vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a fokhagymát és 1 percig folyamatosan keverjük. Majd jöhet a kockára vágott burgonya és a sütőtök. 5 percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és addig főzzük amíg mindkét hozzávaló megpuhul. Majd jöhet a turmixolás.Kész! (Esetleg még tejszínt lehet bele tenni, de anélkül is nagyon ízletes levest kapunk)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése