2010-10-14

Édesburgonyás sütőtök krémleves

Ha ősz akkor sütőtök és alma. A hétvégén megfőztem első ebédemet mint feleség. :) Ami viszont a legjobb benne, hogy Mr.T.-nek is nagyon ízlett. :) Egy kicsit féltem ettől a levestől, kíváncsi voltam, hogy az édesburgonya és a sütőtök hogy fog összepasszolni, de nagyon finom kis leves kerekedett a végén belőle. Gyors és ízletes, próbáljátok ki ti is!


Hozzávalók:
  • 50 dkg sütőtök
  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 1 tk. friss reszelt gyömbér
  • 1 liter zöldségalaplé
  • só, bors
  • olívaolaj
  • vaj
A hagymát kevés olívaolajon valamint vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a fokhagymát és 1 percig folyamatosan keverjük. Majd jöhet a kockára vágott burgonya és a sütőtök. 5 percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és addig főzzük amíg mindkét hozzávaló megpuhul. Majd jöhet a turmixolás.Kész! (Esetleg még tejszínt lehet bele tenni, de anélkül is nagyon ízletes levest kapunk)

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0