Azt hiszem a világ egyik legegyszerűbb levesét főztem meg a hétvégén. Na jó lehet a zacskós leves egy fokkal egyszerűbb, de ez is kb. 10 per alatt megvolt. Szerintem több időbe telt az almát megpucolni, mint magát a levest megfőzni. A cukrot ismét agave nektárral helyettesítettem. A végeredmény pedig nemcsak finom hanem egészséges is.
Hozzávalók:
5 db alma
1 egész fahéj
4-5 db szegfűszeg
ízlés szerint cukor/agave nektár
1 citrom
2 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás pudingpor
Az almákat megpucoljuk majd felkockázva egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak hogy ellepje az almákat. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, cukrot/agavét, a citrom héját és a citrom levét. Felforraljuk a levest majd alacsony lángon kb 8-10 percig főzzük. Ha megfőtt az alma vegyünk ki egy kevéssel belőle egy tálba, a maradék almát pedig a vízzel turmixoljuk össze. A pudingport a tejszínnel keverjük össze és 1-2 merőkanál levessel hígitsuk fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a leveshez, kb. 1 perc alatt kellően besűrűsödik tőle a levesünk. Ne feledkezzünk meg visszatenni a levesbe a félretett almakockákat sem.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet
Tényleg az, na meg egyszerű és gyors! :)
Megjegyzés küldése