2010-11-01

Forró "almástáska"

Most egy egyszerű de nagyszerű recept következik. Amióta kiderült a cukorbetegségem nem ettem Mekis forró almástáskát, pedig előtte akárhányszor ott jártunk nem maradthatot el az almástáska desszertként. Azt hiszem megtaláltam az alternatív megoldást.


Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 alma
  • fahéj
  • agave nektár / cukor
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • olaj a sütéshez
Az almát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, édesítjük ízlés szerint egy kis agave nektárral adunk hozzá egy kevés fahéjat és egy teáskanál étkezési keményítőt.A leveles tésztát egy kicsit kinyújtjuk, majd egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe rakunk az almából, majd félbe hajtjuk és a tészta széleit egy villa segítségével összenyomjuk, és egy fél órára a hűtőbe rakjuk a kész batyuinkat. Mielőtt letelne a fél óra, olajat hevítünk majd az olaj alatt a lángot mérsékelve kisütjük almás táskákat. Az olajat leitatjuk. Langyosan porcukorral/fruktózzal meghintve tálaljuk. Egy kis vanília fagyit is eltudok mellé képzelni, de az most épp nálunk nem volt otthon.  

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az ötlet remek!
Sajnos nem hiszem, hogy sokkal kevesebb benne a szénhidrát, mint a mekisben. Csak mert a cukrot helyettesítetted még rengeteg benne a ch, a kelt tésztában finom liszt van az almában is ott a cukor és a bő olajban sütés sem épp diétás. :( Cukorbetegeknek nem ajánlanám, de biztosan nagyon finom és olcsóbb, mint a mekis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0