2010-11-26

Sárgarépás-paradicsomkrémleves bazsalikomos tejszínnel

Leves mániában szenvedek, minden hétvégén kerül az asztalra. Legutóbb például ez. Szintén nem egy nagy "was ist das", de azért ez már egy kicsit időigényesebb, bár igazából a teendők nagy részét elvégzi helyettünk a sütő. A kedvencem mégis a receptben a bazsalikomos tejszín!!!!
 
 
Hozzávalók:
  • 5-6 db nagyobb sárgarépa
  • 6 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bor,
  • olívaolaj
  • chilipehely
  • kömény
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • egy marék friss bazsalikom
 
A sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk. A paradicsomokat félve vágjuk és kiszedjük a magokat belőle.  A zöldségeket meglocsoljuk olívaolajjal majd sózzuk, borsozzuk őket. Jöhet a tepsibe rendezés. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne fedjék egymást a zöldségek. Az egész fokhagymagerezdeket is rakjuk a tepsibe, majd 165-170 fokon süssük úgy 30-40 percig őket. Ha megsültek a zöldségek hagyjuk egy kicsit kihülni őket, közben elkezdhetjük a hagymát egy kevés olívaolajon megdinsztelni. Ha ezzel kész vagyunk adjuk a hagymához a zöldségeket (a paradicsom héját én eldobtam) na meg a fokhagymát és öntsük fel az alaplével. Egy kicsit forraljuk át, majd botmixerrel pürésítsük a levest,adjuk hozzá ízlés szerint a köményt, chilit, majd ha kell még bele egy kis só vagy bors azt is most tegyük bele(de előtte kóstoljunk :) ). Jöhet a tejszín. Egy kis lábasba a tejszínt a bazsalikomleveleket  valamint egy kevés sót 5 percen keresztül főzzük, de kevergessük folyamatosan nehogy a tejszín leégjen. Majd húzzuk le a tűzről, és jöhet újra a botmixer. Jó étvágyat!
 
* ötlet innen származik

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Nagyon guszta!

Dankóné R. Magdi írta...

Ez nagyon jo otlet, ki fogom probalni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0