Leves mániában szenvedek, minden hétvégén kerül az asztalra. Legutóbb például ez. Szintén nem egy nagy "was ist das", de azért ez már egy kicsit időigényesebb, bár igazából a teendők nagy részét elvégzi helyettünk a sütő. A kedvencem mégis a receptben a bazsalikomos tejszín!!!!
Hozzávalók:
- 5-6 db nagyobb sárgarépa
- 6 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bor,
- olívaolaj
- chilipehely
- kömény
- 1 liter zöldségalaplé
- 2 dl tejszín
- egy marék friss bazsalikom
A sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk. A paradicsomokat félve vágjuk és kiszedjük a magokat belőle. A zöldségeket meglocsoljuk olívaolajjal majd sózzuk, borsozzuk őket. Jöhet a tepsibe rendezés. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne fedjék egymást a zöldségek. Az egész fokhagymagerezdeket is rakjuk a tepsibe, majd 165-170 fokon süssük úgy 30-40 percig őket. Ha megsültek a zöldségek hagyjuk egy kicsit kihülni őket, közben elkezdhetjük a hagymát egy kevés olívaolajon megdinsztelni. Ha ezzel kész vagyunk adjuk a hagymához a zöldségeket (a paradicsom héját én eldobtam) na meg a fokhagymát és öntsük fel az alaplével. Egy kicsit forraljuk át, majd botmixerrel pürésítsük a levest,adjuk hozzá ízlés szerint a köményt, chilit, majd ha kell még bele egy kis só vagy bors azt is most tegyük bele(de előtte kóstoljunk :) ). Jöhet a tejszín. Egy kis lábasba a tejszínt a bazsalikomleveleket valamint egy kevés sót 5 percen keresztül főzzük, de kevergessük folyamatosan nehogy a tejszín leégjen. Majd húzzuk le a tűzről, és jöhet újra a botmixer. Jó étvágyat!
* ötlet innen származik
2 megjegyzés:
Nagyon guszta!
Ez nagyon jo otlet, ki fogom probalni :)
Megjegyzés küldése