2010-02-15

Csokis gesztenyerúd

A gesztenyemassza átalakulása, valami fenséges desszerté. Ezt a receptet a Nők Lapja Konyhája októberi számában találtam. Az eredeti receptben Amarettot használnak, ami itthon nem volt, így én most rumot, valamint Mandula Aromát raktam bele.Ez egy nagyon egyszerű és gyors recept. Boldog Valentín napot Mindenkinek, így utólag is!

 
 
Hozzávalók:
  • 50dkg gesztenyemassza
  • 10dkg darált keksz
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 ev. Amaretto
  • 20 dkg tej vagy étcsoki
A gesztenyemasszát, kekszet, a tejszínt valamint az Amarettot, vagy rumot (kinek mi van otthon), összegyúrjuk. Lehetőleg  egyforma hengereket formálunk belőlük, és egy tányéron a mélyhűtőbe rakjuk körübelül 20 percre. Miközben a gyesztenyerudak hűlnek, a csokit felolvasztjuk. Ha a csoki felolvadt belemártjuk a rudakat, majd sütőpapírra rajkuk száradni. Ha szeretnénk akkor díszíthetjük csokiforgáccsal vagy bármilyen cukorgyönggyel a csokis rudakat. 

2 megjegyzés:

VOKinga írta...

Helyesek lettek és biztosan nagyon finomak is, ki fogom próbálni!

Viki írta...

Kiváncsi vagyok, hogy ízlik majd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0