Egy alternatív rágcsa lehetőséget kerestem magamnak az interneten, amikor rábukkantam itt, erre a receptre.Finom és egészséges, csak két baj van vele:
- Nem egy gyorsan elkészülő ropogtatnivaló.
- Nem lehet abbahagyni!
Ha ezen a két apróságon felülkerekedünk, akkor nincs más hátra mint nekiállni!
Hozzávalók:
- 25dkg csicseriborsó
- olívaolaj
- ízlés szerint fűszerek (én most ezeket használtam: só, bors, chili, pirosparika)
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap átmossuk, és egy lábasban felrakjuk főzni, kb 25 perc kell neki. Leszűrjük majd egy konyhai törlőkendő segítségével megpróbáljuk a vizet a lehető legjobban leitatni róla. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csicseriborsót egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megfűszerezzük, majd jól összekeverjük, hogy az olaj valamint a fűszerek mindegyik borsónkat bevonja. Ha ezzel kész vagyunk mehet is a sütőbe, körübelül 35-40 percre. Időnként azért egy lapát segítségével mozgassuk meg a borsókat, hogy mindenhol egyenletesen piruljanak. Ha kész megsózhatjuk még egy kicsit, majd hagyjuk kihűlni őket.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése