2010-02-26

Csicseriborsó snack

Egy alternatív rágcsa lehetőséget kerestem magamnak az interneten, amikor rábukkantam itt, erre a receptre.Finom és egészséges, csak két baj van vele:
  1. Nem egy gyorsan elkészülő ropogtatnivaló.
  2. Nem lehet abbahagyni!
Ha ezen a két apróságon felülkerekedünk, akkor nincs más hátra mint nekiállni!



Hozzávalók:
  • 25dkg csicseriborsó
  • olívaolaj
  • ízlés szerint fűszerek (én most ezeket használtam: só, bors, chili, pirosparika)
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap átmossuk, és egy lábasban felrakjuk főzni, kb 25 perc kell neki. Leszűrjük majd egy konyhai törlőkendő segítségével megpróbáljuk a vizet a lehető legjobban leitatni róla. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csicseriborsót egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megfűszerezzük, majd jól összekeverjük, hogy az olaj valamint a fűszerek mindegyik borsónkat bevonja. Ha ezzel kész vagyunk mehet is a sütőbe, körübelül 35-40 percre. Időnként azért egy lapát segítségével mozgassuk meg a borsókat, hogy mindenhol egyenletesen piruljanak. Ha kész megsózhatjuk még egy kicsit, majd hagyjuk kihűlni őket.

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0