2010-03-02

Hamis marcipán kocka - Ronda, de finom!

Ezt a sütit Mr.T. szüleinél ettem először, ha jól emlékszem talán az első közös Karácsonyi ünneplés alkalmával. Annyira finom volt, hogy elkértem a receptet, majd elkészítettem otthon is. Azóta már Anyuméknál is bevált süti, gyakran kerül az asztalra, ha vendégek jönnek, mert gyorsan megvan és még eddig mindenkinek nagyon ízlett. Első ránézésre elég ijesztőnek tűnik, de higgyétek el nekem nagyon, nagyon finom. Természetesen mi csakis fruktózzal készítjük, de ide az eredeti recept kerül fel.



Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 30 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor ( 10 dkg fruktóz)
  • 1db. vaníliás cukor (fél kupak vanília aroma)
  • 10 ek. tej
  • 4 ek. kakaó
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • fél rumaroma
  • 1 és 1/2 mandula aroma (zöld)
  • 10 dkg étcsoki
  • 3 ev. étolaj

A kekszet a margarinnal, porcukorral, a vaníliáscukorral valamint a tejjel összegyúrjuk. Ha ezzel megvagyunk a tésztát kétfelé vesszük. Az egyik felébe kerül a kakaó, kókuszreszelék és a rumaroma, a másik felébe pedig a mandula aromát tesszük. Mindkét tésztát külön, külön az extra hozzávalókkal összedolgozzuk. Ha a tészta nehezen gyúrható, akkor nyugodtan adhatunk hozzá még egy kevés tejet. Ezután a kakaós tésztát egy sütőpapíron körübelül fél cm vastagra kinyújtjuk, majd a már kinyújtott tésztára kerül a zöld tésztánk, amit szintén körübelül fél cm vastagra nyújtunk. A csokit a három evőkanál olajjal vízfürdő fölött felolvasztjuk, megvárjuk míg egy kicsit kihül, és a sütire kenjük majd a hűtőbe rakjuk, amíg a csoki megszilárdul a sütink tetején.  

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0