Szombaton Anyuméknál ebédeltünk, vasárnap pedig meglátogattuk a Trófea éttermet. Így ezen a hétvégén nem kellett főzni. Maradt a reggeli, na meg a vacsora megoldása. Már rég csináltam Tojáskrémet vagy ahogy Mr.T. hívja TojásRém-et, gondoltam ez a hétvégé tökéletes alkalom hozzá. A recept maga egy ősrégi Tv Paprika újságból származik, nem tudom megmondani melyikből, mert a receptet kiírtam a kis füzetecskémbe, ahova persze nem jegyeztem fel ilyen apróságokat, mint a származási ideje.
Hozzávalók:
- fél fej vöröshagyma
- 6 tojás
- 1 dl tejszín
- 1 ek vaj
- 1 kk. mustár
- 3 ek majonéz
- só, bors
Első lépésként megfőzzük a tojásokat (kb. 10 perc). Majd ha készen vannak megpucoljuk őket, és külön választjuk a tojások sárgáját és a fehérjét. Egy tálban a mustárt meg a vajat egy villa segítségével kikeverjük, hozzádjuk a majonézt meg a tejszínt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a vöröshagymát apróra felvágva szintén belekeverjük. A tojások sárgáját összetörjük és hozzákeverjük a tejszínes alaphoz.A fehérjét apróra vágva keverjük a többi hozzávalóhoz. Ezután kóstoljuk meg és ha még úgy érezzük, hogy szükséges sózzuk és borsozzunk utána. Az egész folyamatban a leghosszabb ideig talán a tojások megfőzése tart, főleg ha van aprítónk amibe csak beledobáljuk a hagymát, majd a tojás fehérjét.
2 megjegyzés:
Húú, ezt nagyon szeretem. Emlékszem együtt csináltuk nálatok még száz éve :)
Igen,igen, én is emlékszem ám! Régi szép idők! :) Gondtalan fiatalságunk időszaka. :)))
Megjegyzés küldése