2010-03-24

Whisky-s tiramisu

Már nagyon rég vágytam egy kis tiramisura, de nem volt otthon rum így azt valamivel mással kellett helyettesíteni és mivel csak egyféle alkohol volt fellelhető, maradt a Whisky. Gondoltam kipróbálom, mi bajunk lehet. :) Bizton állíthatom ez a csöpnyi változtatás semmit sem rontott a végeredményen. Finom lett és máskor is el fogom így készíteni, ha úgy adódik, hogy nincs itthon rum. 
 

Hozzávalók:
  • 25 dkg mascaprone
  • 3 tojás
  • 1 ek. nyírfacukor / cukor
  • 4 ek. whisky
  • 1 dl kávé
  • 1 ek tej
  • babapiskóta
  • kakaó

Elkészítjük a kávét és miközben hül, a tojásokat szétválasztjuk és a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadunk 1 evőkanál whisky-t valamint a mascaprone-t és jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascapron-és krémhez adjuk, vigyázva, hogy a habot lehetőleg ne törjük össze. A kihült kávéhoz adjuk a 3 evőkanál whisky-t valamint a tejet. Most már csak az összeállítás maradt hátra. :) Sok sikert!  

0 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0